
3 نکته مهم در مورد شرکت های بیمهای
خصوصی یا دولتی بودن شرکتهای بیمه
طی سالهای اخیر و با توجه به سیاستهای خصوصی سازی، دولت آغاز به واگذاری شرکتهای بیمه نمود تا در نهایت از چندین شرکت دولتی بیمه فقط بیمه ایران به صورت کامل دولتی باقی مانده است. نکته حائز اهمیت اینجاست که در نتیجه این خصوصی سازی کردن، رقابت شدیدی بین شرکتهای بیمهگر خصوصی ایجاد شده است و در نتیجه هر کدام به دنبال گرفتن سهم از بقیه رقبا هستند.
از طرفی با توجه به تعیین نرخهای پایه بیمهنامه از سوس بیمه مرکزی ایران (به جز در مواقع پوشش بیمههای اضافه)، کیفیت انجام خدمات مزیت رقابتی اصلی شرکتها قرار گرفته است. بنابراین به طور حتم نوع خدمات شرکتهای مختلف بیمهای با یکدیگر متفاوت است و درنتیجه بررسی کیفیت ارائه خدمات کلیه شرکتها میتواند شما را از کلیه دردسرهای احتمالی رهایی بخشد.
همچنین لازم به ذکر است طی چندین ماه اخیر برخلاف گذشته، توجه مردم فقط به سمت شرکت بیمه ایران به عنوان تنها شرکت بیمه دولتی ایران نیست و به کیفیت ارائه خدمات بیشتر توجه میشود.
در اینجا این نکته باقی میماند که شرکتهای کارشناسی واسط تعیین میزان خسارت وارده(مانند شرکت ارزیابان ایران پوشش و …) نیز نقش بسزایی در جهت تغییرات مثبت به وجود آمده در صنعت بیمه و در نتیجه تغییر دیدگاه عامهی مردم به سمت این صنعت شده است.
طبق تحقیقی که در سال 1393 وتحت نظر بیمه مرکزی ایران صورت گرفت، میزان رضایت مردم در مرحله خرید بیمهنامه بسیار بیشتر از میزان رضایت آنها در زمان دریافت خسارت بوده است. این عدم رضایتمندی به دلایل مختلف همچون عدم آگاه سازی بیمهگزاران از هزینههای تحمیلی به آنها در اثر بیمههای پوششی اضافه بر بیمه پایه وعدم آگاهسازی عموم مردم در مورد نحوه دریافت خسارت وارده است که موجب نارضایتی عموم مردم از شرکتهای بیمهای بوده است. لذا توجه ویژه به مرحله پرداخت خسارات و تسهیل کردن روند آن به دور از کاغذبازیهای اداری و آگاه سازی مردم از نحوه تکمیل روند اداری میتوان در به دست آوردن رضایت نسبی مردم نسبت به خدمات شرکتهای خصوصی بیمه نقش بسزایی را ایفا کند.
بیمه دانا
یکی از بزرگترین و قدیمیترین شرکتهای بیمهای ایران است که فعال خود را از سال 1354 آغازکرده است. در ابتدا فعالیت این شرکت محدود به حوزههای بیمه عمر، درمان و حوادث بود اما بنا به مصوبه سال 1376 مجلس شورای اسلامی، این شرکت توانست مجوز فعالیت در تمام عرصههای بیمهای را کسب کند.
بیمه اتکایی
شاید بیشتر ما بیمه اتکایی را شنیده باشیم اما تعداد کمی از ما کارایی آن را میدانیم. بیمه اتکایی نیز نوعی بیمه است اما نه برای مردم عادی بلکه اینبار برای شرکتهای بیمهگر! دلیلش هم این است در صورتی که شرکت بیمهگر پایه به هر دلیلی قادر به پرداخت خسارت بیمه گذار نباشد، شرکت بیمه گر اتکایی وارد عمل شده و کلیه خسارات وارده را پرداخت میکند. مثال واضح آن نیز پرداخت خسارات مالی و جانی وارده به کشتی سانچی بوده که بیمه پایه به تنهایی قادر به پرداخت خسارت نبوده ولذا با کمک بیمه اتکایی نروژی موفق به پرداخت کلیه هزینهها میشود.
رایگان بودن هزینه پزشکی تصادفات
پس از انقلاب اسلامی و برای اولین بار و طی تفاهمنامهای ما بین نهادها و دستگاههای مربوطه، هزینه درمان تصادفات رانندگی کاملا رایگان اعلام شد. طی این تفاهم نامه در صورتی که خودروی مقصر حادثه دارای بیمه شخص ثالث باشد، تمامی هزینههای درمان را شرکت بیمهگر شخص ثالث متقبل میشود ودر صورتی که مقصر فاقد بیمه شخص ثالث باشد صندوق بیمارستان موظف به تقبل کلیه هزینههای پزشکی بیمارستان خواهد بود. نکته مهم در اینجا این است که به هیچ وجه وجود کروکی پلیس شرط رایگان هزینههای پزشکی برای بیمار نیست و تنها شرط لازم و کافی وجود فرم تایید کننده حمل شخص توسط اورژانس تا بیمارستان است. بنا به گفته رئیس اورژانس کشور، این قانون طی بخشنامهای به کلیه بیمارستان ها اعلام شده است و لذا بیمارستانها در صورت وجود شروط لازمه، حق دریافت هیچ گونه وجهی را از فرد آسیبدیده ندارند.